Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 25 maj 2018

Veckobrev 1a v.21-23


Hej! Det börjar kännas att sommarlovet börjar närma sig. Barnen har stundtals svårt att sitta still och koncentrera sig men det kan delvis bero på det varma vädret vi har. Denna vecka har vi fortsatt vårt arbete med bondgården. Vi håller även på att försöka arbeta färdigt i våra arbetsböcker och repeterar uppgifter som har sträckt sig över detta läsår.
Nya läsläxan, som vi kommer att ha fram till sommarlovet, handlar om att mycket är underförstått när vi läser en text.  Att läsa med god läsförståelse innebär att även läsa det som inte står direkt i texten – att träna och läsa mellan raderna på djupet. Eleverna får träna på att dra egna slutsatser och reflektera över konsekvenser.

Lite påminnande information kring klassens bondgårdsbesök onsdagen den 30 maj.
Eleverna kommer att erbjudas lunch från både skolan och bondgården. Viktigt att tänka på är att barnen har med sig oömma kläder och gummistövlar. Vattenflaska är bra att ha med sig!

Har ert barn inte med sig gummistövlar får man inte komma in i ladugården

Vid utflykter är det alltid bra att ha med en ryggsäck, om man har det hemma. Vi kommer att åka buss fram och tillbaka till bondgården. Vi kommer att sluta dagen lite senare än vanligt och vi beräknas vara tillbaka till ca. 13.45.

Måndag den 11/6 har vi en gemensam Skarpiaden dag på hela skolan. Då går vi till Borgsmoskolans idrottsplats och eleverna deltar i olika friidrottsgrenar. Eleverna blir erbjudna lunch från skolan men får också ha med sig egen fika.  Bra är om eleverna är ombytta till gympakläder och skor för dagen. Dusch möjligheter finns om man vill när vi kommer tillbaka till skolan.

Måndagen den 18/6 har vi planeringsdag på skolan och fritidshemmet är stängt!


Vecka 22

Måndag: Idrott

Tisdag: Idrott

Onsdag: Bondgården

Fredag: Läsläxan tillbaka

Vecka 23

Måndag: Idrott

Tisdag:
Idrott

Onsdag: Nationaldagen 6 maj. Skolan stängd.

Fredag: Läsläxan tillbaka
Trevlig helg önskar vi pedagoger i 1A

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar