Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 18 maj 2018

Vecka 21-22 i 6A och 6B

Vi har nu de två sista hela veckorna innan sommarlovet framför oss och ska försöka hinna med att avsluta det mesta i våra ämnen innan det är dags för läger och flera andra schemabrytande aktiviteter.
På tisdag eftermiddag, 22/5, får vi besök av två elever som går sista året på Film- och musikgymnasiet och som i sin utbildning ska planera och genomföra en lektion om dramapedagogik för elever i åk 6. 

Vi påminner om informationsmötet inför åk 7 i Ektorpsskolans aula nu på måndag den 21/5 kl. 17.30.

Svenska
Ni som var på Skarphagsskolans dag i tisdags och tittade på utställningen kunde konstatera att det kombinerade text- och bildskapandet på tema hinduismen verkligen blev bra. Många fina bilder som förstärkte och levandegjorde texternas innehåll. Eftersom kommande tema i SO är Jordens inre och yttre krafter kommer vi att ägna tid åt film och texter som tillhör det arbetsområdet.

Matematik
I vecka 21 avslutar vi kapitel 8 om volym, bråk och procent med diagnos på tisdag och koll på begreppen på onsdag. Vecka 22 följer vi upp vad som behöver övas på mera utifrån individuella behov. Inga fler läxor i matematik.

SO, geografi
Det sista arbetsområdet i SO är geografi och behandlar Jordens inre och yttre krafter. Ett spännande område som handlar om hur jordytan förändras på grund av vulkanutbrott och jordbävningar och vilka konsekvenser det får för livet på jorden. Textläxa till tisdag vecka 22.

Hem- och konsumentkunskap
Prov onsdag 23/5. Eleverna har fått med sig ett papper där det står vad de ska kunna.

NO, fysik
I fysik har vi nu arbetat med rörelse och kraft. Vecka 22 gör vi ett litet test på elevernas kunskaper om detta arbetsområde. Vi arbetar sedan vidare med fysik och arbetsområdet ljud och ljus.

Bild
Nu har båda klasserna besökt konstmuseet. Det var riktigt roligt att se alla elever måla med akryl på pannå. Det är något som vi inte så ofta har möjlighet att arbeta med i skolan. Vårt uppdrag var att måla ett naturlandskap som vi skulle vilja vara i.

Engelska
Vi repeterar grammatik.
Läxa till vecka 21:-
Läxa till vecka 22: Läsa The bank robbery (tb.s.72-72) + wb s.83 (uppg.8, 9a)

Teknik
Eftersom vi har arbetat mycket med konstruktion under NO-lektionerna de senaste veckorna kommer vi att använda tekniklektionerna till NO-arbete.


Trevlig helg önskar Lina & Ulla


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar