Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

söndag 6 maj 2018

Vecka 19 och 20 i 6AB

Vårt besök på Slottshagens reningsverk i torsdags var verkligen lyckat. Eleverna visade sig som vanligt från sin bästa sida både när det gällde att sträva på i regnet med god min och när det handlade om att visa sina kunskaper kring vattnets kretslopp, miljöfrågor och avfallshantering.

Måndag den 14/5 är det Möjligheternas dag på skolan då alla elever blandas i mindre tvärgrupper för att leka och samarbeta med varandra. sexorna kommer att vara ledare för varsin grupp och hjälpa de yngre runt på olika stationer.
Förra fredagen var 6a på Konstmuseet och tittade på landskapsbilder och fick sedan själva skapa ett eget favoritlandskap med akrylfärg.Det var två trevliga och stimulerande timmar av skapande som också 6b ska göra fredagen den 18/5.
Sjöberga lägergård är nu bokad för oss den 4-5 juni. Alla föräldrar som har möjlighet att delta under lägervistelsen är mycket välkomna! Ulla och Lina har det övergripande ansvaret under dagtid, men vi behöver föräldrar som tar över ansvaret under kvällen och natten. Hör gärna av er till oss om ni kan följa med.
Svenska/religion
Vi arbetar med texterna till ett collage om hinduismen som vi ska presentera vid Skarphagsskolans dag den 15/5. Övrig tid ägnas åt film och texter med buddhistiskt innehåll.
Matematik
Det har varit ont om matematiklektioner den senaste tiden men kommande veckor ska vi göra klart arbetsområdet om Bråk och procent. Läxa till vecka 20 blir arbetsbladen 8:3 - 8:4 och till vecka 21 begreppen som hör till kapitel 8.
Engelska
Det har även varit ont om tid för vanliga engelsklektioner de senaste veckorna. Däremot har eleverna genomfört de nationella proven på ett mycket fokuserat och ambitiöst sätt. Även vecka 19 och 20 försvinner tid för engelska på grund av vår ledighet och Möjligheternas dag  men vi hinner repetera lite grammatik och då handlar det om this/that och these/those.
Bild
Vi arbetar med bilder till våra collage om Hinduismen.
Teknik
Vi fokuserar på att slutföra de projekt vi påbörjat för att sedan göra en utställning som ni kan besöka på Skarphagsskolans dag.
NO, fysik
I anslutning till de konstruktionsuppdrag eleverna genomfört under de senaste veckorna lär vi oss mer om teorin kring rörelse och kraft.

Måndag morgon har alla sexorna musikprov.

Hälsningar Lina och Ulla

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar