Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 25 maj 2018

1B veckobrev 21-23

Hej,
Cissi och jag vill börja med att tacka för den fina blomman vi fick vid vårfesten, det värmer verkligen. Vi har hört om att festen blev lyckad och barnen hade jätteroligt.


Vi hade en strålande och fin dag på Åkerby bondgård, vädret underlättade såklart en hel del. Barnen fick klappa på kalvar, lyssna om mjölkroboten och arbetet kring att ta hand om kor. De fick också provsitta en traktor och leka på ängen. Härligt att också få äta lunchen utomhus på gräset.

Snart stundar ett härligt sommarlov och fram till dess arbetar vi klart i olika arbetsböcker och repeterar uppgifter som vi arbetat med under det gångna läsåret.

Nya läsläxan handlar om att mycket är underförstått när vi läser en text.  Att läsa med  god läsförståelse innebär att även läsa det som inte står direkt i texten – att  träna och läsa mellan raderna på djupet. Eleverna får träna på att dra egna slutsatser och reflektera över konsekvenser.

Måndag den 11/6 har vi en gemensam Skarpiaden dag på hela skolan. Då går vi till Borgsmoskolans idrottsplats och eleverna deltar i olika friidrottsgrenar. Eleverna blir erbjudna lunch från skolan men får också ha med sig egen fika.  Bra är om eleverna är ombytta till gympakläder och skor för dagen. Dusch möjligheter finns om man vill, när vi kommer tillbaka till skolan.

Måndagen den 18/6 har vi planeringsdag på skolan och fritidshemmet är stängt!

Vecka 22
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag:läsläxa
Fredag:matteläxa

Vecka 23
Måndag:idrott
Tisdag:
Onsdag: Ledigt!
Torsdag:läsläxa
Fredag:matteläxa

Trevlig helg!
Cissi & Pernilla

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar