Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 13 april 2018

veckobrev FA v.15

 Hej i vårsolen!

Vi vill börja med att hälsa alla välkomna tillbaka efter lovet. Vi hoppas att ni som har varit lediga har haft ett skönt lov. Våren är äntligen här och barnen njuter av värme och sol när de leker ute på gården. Barnen vill gärna klä av sig lite för mycket för fort och vi pratar med dem om att det fortfarande är kallt på morgonen och därför kan man behöva en tunnare överdragsbyxa, fingervantar och en liten toppluva.


Vi har börjat jobba med årstiden vår den här veckan och inledde med att göra en tankekarta om våren  utifrån frågeställningen "Vad är vår"? På så sätt kommer barnens förkunskaper fram. Vi har också fortsatt att jobba med kroppen och våra sinnen, som avslutades med att barnen redovisade för varandra.

Under veckan har vi börjat med den andra kartläggningen i Bornholm. Det är samma test som vi gjorde i höstas. Det ger oss en fingervisning om barnens utveckling i den språkliga medvetenheten.

Vi har gjort besök i Söderledskyrkan. Vi sjöng sånger och fick se en flanosaga om Jesus. Som avslutning fick barnen till sin förtjusning glass.

Barnen har också lekt mycket, både inne och ute. Lek innefattar så många olika saker bl.a. spela spel, leka rollekar, bygga m.m. I leken utvecklas samförstånd, turtagning och ömsesidighet.

Information
Torsdagen den 19/4 är det hushoppardagen på skolan. Det betyder att era barn kommer att besöka sin blivande klass i ettan och träffa Johanna som kommer att bli deras lärare i ettan, under en timma på förmiddagen.
Vi andra kommer att ta emot blivande sexåringar som kommer till oss på deras första inskolning.

Fredagen den 20/4 kommer både Marie och jag vara lediga. Då kommer Freja, som känner barnen sen tidigare, att tillsammans med en pedagog till vara i förskoleklassen.

                                                      

Vi önskar er en fin helg!

Eva & Marie


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar