Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 13 april 2018

2b, inför vecka 16

Visualiseringscentrum, nordisk mytologi, subtraktion med hundratal, tiotal och ental, mattetest, återberättande text, läsförståelse och brevskrivande till våra brevvänner i Falun är lite utav det vi gjort denna vecka. Läs gärna Skoldagboken för att se vad ert barn tyckt om veckan =).


Svenska: Nästa vecka kommer vi arbeta mycket med faktatexter om djur som lever i Sverige. Därför kommer vi inte ha läsläxa denna vecka. Men läs gärna hemma ändå för att hålla igång läsning. Många elever berättar gladligen om deras läsvanor: att de läser nästan varje dag. Kul att höra!

Veckans ord till den 16/4 handlar om J-ljuden med j: jämt, ju, just, jul, jorden, adjö, glädje, varje, koja, hej (dessa ord arbetade eleverna med i måndags).

Ord som vi arbetar med under nästa vecka och som eleverna blir förhörda på tisdagen vecka 17 handlar om att j-ljudet ibland stavas med g: ge, genom, genast, gick, gillar, gäller, gärna, gök, gömma, göra.

Matematik:  Nästa vecka övar vi på att addera och subtrahera hela tiotal i talområdet 100-1000. Vi ska också jämföra talen 0-1000 och öva på problemlösning.

Engelska: Orden vi arbetar med under nästa vecka är: cheese, ham, tomato, milk, butter, juice, eggs, cucumber, bread, lettuce.


Påminner er om att fylla i ledigheter inför bland annat sommaren på anslagstavlan. Sista dagen för det är den  19/4 

Vecka 16

Måndag: Idrott. Veckans ord.
Tisdag:
Onsdag: Idrott kl. 8. Ej läsläxa.
Torsdag:
Fredag: Skoldagboken. Bibblan kl. 10. EngelskaSkarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar