Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 27 april 2018

1b veckobrev 17-19

Hej,

Den här veckan har eleverna arbetat på i svenskaböckerna; äppel, grön läsförståelse och veckans ord. De har också skrivit i sin solrosdagbok. De har fått mäta, skriva och rita i den.  Vidare har de arbetat med solrosens livscykel samt skapat en solros med silkespapper.

I matte har de arbetat med att mäta i spann, uppskatta och i cm. Nästa vecka fortsätter de med geometriska objekt. På bilden arbetade de med geometriska begrepp, grundfärger samt muntlig instruktion. De har också arbetat om årstiden våren.

Nästa vecka, fredagen 4/5 har vi i F-3 en miljödag fram till lunch. Läs utskicket på bloggen!

Nästa vecka 18, är eleverna lediga från skolan på måndag och tisdag, frita på måndagen för dem som behöver. Vecka 19 är de lediga från skolan på torsdagen och fredagen , frita på fredagen för dem som behöver.

Läsläxa till nästa torsdag kap 24 och till vecka 19 på torsdagen sista kapitlet samt Olles sång!

Vecka 21, tisdag 22/5 ska vi i klassen besöka en bondgård, Åkerby i Skärblacka. Vi kommer att vara borta hela skoldagen. Mer information kommer i nästa veckobrev!

Vecka 18
Måndag: ledigt!
Tisdag: ledigt!
Onsdag: idrott
Torsdag: läsläxa
Fredag: matteläxa, miljödag

Vecka 19
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag: idrott, läsläxa, matteläxa
Torsdag: ledigt!
Fredag:  ledigt!

Trevlig helg och Valborg!
Cissi & Pernilla

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar