Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 13 april 2018

1b Veckobrev 15-17


Hej,
Den här veckan har eleverna arbetat klart med de två sista bokstäverna q och z. De har börjat arbeta i nya boken, Grön läsförståelse och nästa vecka kommer de även börja arbeta i nya boken Äppel. I Veckans ord har det handlat om att träna på orden, min, din, sin, kan, man. Vidare i boken kommer de arbeta med ord som slutar på m och n.

Eleverna har arbetat med samband mellan addition och subtraktion, subtrahera och kontrollera, mönster och vidare nästa vecka arbeta klart kapitlet i boken samt mönster.

I so har eleverna arbetat klart med arbetsområdet, livet förr och nu. Den sista uppgiften handlade om lekar och leksaker förr och nu. Nästa vecka kommer eleverna få plantera varsin solros och skriva dagbok. Därefter kommer de arbeta med pengar och pengars värde under några veckor. I no har de arbetat om årstiden vår och nästa torsdag går klassen till skogen och letar vårtecken.

 I engelska har de arbetat med en enkel presentation om sig själv och i bild har vi gjort serier.

Nästa veckas läs läxa, kap.22 samt läxbok!

En påminnelse om att eleverna ska ta med sig en liten blomkruka till nästa torsdag!

Glöm inte skriva upp ert barns tider på sommar och klämdags lappar som sitter uppsatta på frita. Sista dagen att fylla i är 19/4.

Vecka 16
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag: läs läxa 23
Fredag: matteläxa

Vecka 17
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag: läsläxa 24
Fredag: matteläxa

Trevlig helg!

Cissi & Pernilla

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar