Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 16 mars 2018

3A Veckobrev v. 11

Hej!

Igår hade vi den första fadderträffen tillsammans med F-klassen. Eleverna är indelade i mindre grupper. Första träffen handlade om att de skulle presentera sig för varandra och prata om vilka intressen de har. Sedan fick eleverna från F-klass rita varsitt självporträtt och efter det fanns det tid för lite spel och lek. Nästa vecka fortsätter vi med en ny träff vilket alla ser fram emot.


Vi har nu startat med de nationella proven inom svenska. Den första uppgiften handlade om att föra samtal i en mindre grupp. Proven fortsätter med läsning av berättelse, faktatext samt skrivuppgifter. Vi tar lite i taget och vi försöker att jobba så mycket som möjligt i halvklass.

Vi har startat upp arbetet med Forntiden. Låt era barn berätta om det här! I samband med det här kommer vi att göra några utflykter och en av dem går till Finspång senare i vår.

Läsläxan fortsätter att ta paus men startar igen efter lovet. Nya veckans ord har eleverna fått.


V. 12
Måndag: Studiedag
Tisdag: Studiedag
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott
Fredag: Veckans ord

V. 13
Måndag: Slöjd
Tisdag:
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott, veckans ord
Fredag: Långfredagen

V.14 Påsklov


johanna.thoren@norrkoping.se

Telefon årskurs 1-3: 072 – 574 99 27
Telefon fritidshemmet Paviljongen : 072 – 584 34 67

Sjukanmälan gör ni till Dexter: 011 444 14 96Vi önskar er en trevlig helg!
Johanna och MiaSkarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar