Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 16 mars 2018

2B, inför vecka 12

Forska om planeter, undersöka var världsdelar och världshav ligger, sjunga sånger på engelska, skriva berättelser och att starta arbetet med talområdet 0-1000 är lite utav det vi hunnit göra denna vecka.  
Engelska: Vi läser sagor, översätter dessa samt övar läsförståelse.

Veckans ord: Vi arbetar med orden under nästa vecka och dessa förhörs under vecka 13. I de här orden har två ord satts ihop,till ett nytt ord. Dessa kallas sammansatta ord: segelbåt, hundvalp. flytväst, solros, skolgård, glasögon, filmjölk, halsduk, matsäck och saftflaska. På grund av studiedagarna så uteblir Veckas ord nästa vecka. 

Matematik:Vi övar på att skriva tresiffriga tal, med en nolla på entalets eller tiotalets plats. Ex. 306= 300+6 och 360=300+60. Vi pratar också om symboler för tal i några olika kulturer genom historien.

Vecka 12
Måndag:Studiedag
Tisdag: Studiedag

Onsdag: Idrott kl. 8.00. Läsläxa.
Torsdag:
Fredag: Planeringsdagboken. Engelska.

Trevlig helg! 

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar