Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 9 mars 2018

2B, inför vecka 11

Hejsan!

Denna vecka har vi i grupper om två och två skrivit faktatexter om olika djur. Dessa texter har eleverna läst för förskoleklassen och tillsammans med dem har de illustererat bilder till texten. Dessa finns att titta på i ett häfte i klassrummet. Välkomna in och titta!Engelska: Mouth, nose, eye, arm, hand, leg, ear, hair, foot, head. Vi lär oss olika fraser, sjunger sånger och tittar på film. 

Svenska: Vi repeterar hur man skriver berättande texter innehållandes inledning, problem, lösning, avslutning samt personbeskrivningar. 

Veckans ord: Vi arbetar med orden under nästa vecka och dessa förhörs under vecka 12. I de här orden har två ord satts ihop,till ett nytt ord. Dessa kallas sammansatta ord: segelbåt, hundvalp. flytväst, solros, skolgård, glasögon, filmjölk, halsduk, matsäck och saftflaska. 

Matematik: Vi startar veckan med att repetera trean och fyrans multiplikationstabell. Senare under veckan börjar vi arbeta med talområdet 0-1000. VI kommer att repetera positionssystemet med ental, tiotal och hundratal 

Den 19/3 och 20/3 är det studiedagar, fritidshemmet är öppet och behöver veta ditt barns omsorgstider. Fyll i tiderna på anslagstavlan. Fyll också i vilka tider ert barn ska vara här under påsklovet. 


Vecka 11
Måndag: Idrott. Veckans ord.
Tisdag: 
Onsdag: Idrott kl. 8.00. Läsläxa.
Torsdag:
Fredag: Planeringsdagboken. Engelska.

Trevlig helg! 


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar