Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

onsdag 28 mars 2018

1b veckobrev 13-15

Hej,

Den här veckan har eleverna arbetat med två bokstäver, w och x. Veckan efter påsk kommer de arbeta

med de två sista bokstäverna, q och z i sin bokstavsinlärning. Vidare kommer de att börja arbeta i nya böcker, äppel, päppel samt läsförståelse. De kommer att möta nya elevnära textuppgifter som tränar och utmanar läsförståelsen. I veckans ord har det handlat om några skolord.

I matte har det arbetat med diagnos, subtraktion med tiotalsövergång från talen 15, 16, 17 och 18 samt problemlösning. Efter lovet kommer de arbeta med att se sambandet mellan addition och subtraktion, subtrahera och kontrollera och repetitionssidor i matteboken.

I so har de arbetat med tidslinje, släktträd, värdegrund samt om den aktuella högtiden påsk.   I no har de arbetat med att göra hängande mobiler. I bild har de påskpysslat.

En påminnelse om att skriva upp sig för utvecklingssamtal. Tiderna sitter uppe utanför klassrummet!
Även sommarlappar för frita sitter uppe på den vita tavlan.

Läsläxan under påsklovet, kapitel 20-21 samt läxbok! Matteläxan lämnas in efter lovet!

Efter påsklovet behöver eleverna ha med sig en liten plastkruka till skolan. De ska få plantera en solros och skriva dagbok.

Vecka 14
Påsklov!

Vecka 15
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag: läsläxa
Fredag: matteläxa

Trevligt påsklov!
Cissi & Pernilla


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar