Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 1 december 2017

Inför vecka 49, 2B

Hejsan!

Den 19/12 är det julfest. Se mer information i föregående inlägg från klassföräldrarna. Eleverna har valt att inte gå Luciatåg. Istället ska de sjunga några julsånger för er. Eleverna vill gärna ha på sig tomteluva under tiden.


På fredag nästa vecka är det dags att gå till biblioteket igen. Detta är något som många ser fram emot. Det är roligt att se att vi fått många intresserade läsare i klassen.

Förra veckan hade vi förälder på besök i klassrummet, vilket var väldigt trevligt! Ni är hjärtligt välkomna att hälsa på några timmar eller en hel dag. Glöm inte bort att säga till innan så att vi inte ska iväg på något speciellt. Välkomna!

Matematik: Den här veckan fortsätter vi med multiplikation.  Vi ser sambandet mellan multiplikation och addition.  Det är många som redan kan mycket multiplikation och får därför utmaningar. Nu arbetar vi med tvåans gångertabell och jag rekommenderar er att träna denna hemma genom exempelvis skolplus.

Svenska: I svenskan fortsätter vi träna på att skriva hela meningar och att följa skrivregler. Påminn gärna ert barn om hur man skriver meningar när ni gör läsläxan.

Veckans ord (måndag-måndag): måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, vecka, helg, dagar.

Engelska: Vi läser en saga ihop och översätter den samt svarar på frågor. Inga ord denna vecka.

Frita: De som har morgonfrita ska hänga upp sina kläder  på Paviljongen. Detta för att det inte är någon personal på Kupolen under morgonen.

V. 49
Måndag: Badhuset! Veckans ord.
Tisdag: Läsläxa
Onsdag: Idrott kl 8:00
Torsdag:
Fredag: Biblioteket.  Planeringsdagbok. Engelska.

Trevlig helg

Maritza, Anne-lie och Camilla


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar