Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

fredag 1 december 2017

1 B Veckobrev 48

Hej,

Den här veckan har eleverna fortsatt tränat inför lucia och även tillsammans med Micke vid flera tillfällen.

I matematik har de fortsatt arbeta med en term som fattas i subtraktion samt repetition av uppgifter.

I so har vi avslutat temaområdet i trafik och kommer att fortsätta med ett arbetsområde om kristendomen. Under torsdagens lektion diskuterade vi om några av våra högtider/traditioner, jul och påsk och varför vi firar dem samt tittat på film,skapelseberättelsen med uppgifter till.

I bild har de arbetat med geometriska figurer och i engelska har de tittat på en enkel saga. Vi har fortsatt att jobba med värdegrund i klassen och denna vecka pratade vi vänskap och gjorde vänskapspussel.

Klassen har samarbetat med 2 b och skrivit sagor inför Nobeldagen. De blev indelade i grupper och  dessa böcker kommer att visas i en utställning på skolan.

Det är flera i klassen som glömmer sina läs läxor på torsdagar, en påminnelse om detta!

En påminnelse om klassens julfest nästa vecka tisdag 5/12 kl. 17.00 - 19.00 i matsalen! Läs informationen från föräldragruppen! 

Fredagen den 1/12 är sista dagen att fylla i jullovslapparna som sitter i kupolen.

Vecka 49
Måndag: Idrott
Tisdag: Julfest i klassen kl. 17.00-19.00
Onsdag: Idrott
Torsdag: Läsläxa, kap 4 "skolan", s.20-23 samt läxbok kap 4 "skolan"
Fredag: Matteläxa

Trevlig helg!
Cissi & Pernilla

Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar