Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

söndag 26 november 2017

Inför vecka 48, 2B

Hejsan!

Den här veckan startade vår badhusperiod. Vi kommer att simma varje måndag till och med vecka 9. På badhuset är de hårda på vad som är en godkänd simstil. De tittar på att både armtagen och bentagen ska vara godkända.Nästa vecka ska vi samarbeta med ettorna. Tillsammans ska vi skriva sagor i fredens tecken. Dessa sagor ska presenteras under vecka 49 då Nobeldagen infaller. Det innebär att vi kommer att arbeta mycket med skrivreglerna och hur en enkel sagas dramaturgi ser ut.

I matematiken fortsätter vi att repetera uppställning med subtraktion och växling med minnessiffra. I slutat av veckan ska vi äntligen räkna multiplikation!

Veckans ord (måndag v. 48-måndag v.49 ): I de här orden låter den första vokalen "o" inte som i alfabetet. blomma, ost, orm, bodde, hosta, trodde, rodde, snodd, bonde, ont.

Sista dagen för att fylla i ert barns fritatider under jullovet är den 1/12. Missa inte detta! 

Vecka 48
Måndag: Simskola. Veckans ord
Tisdag: Läsläxa
Onsdag: Idrott kl 8.00
Torsdag:
Fredag: Vi går till skogen och räknar matte.

Hoppas ni får en trevlig vecka!

Anne-Lie, Maritza och Camilla


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar