Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

onsdag 22 november 2017

Grundsärskolan klass F-1 Vecka 47 och 48

Hej!

Här kommer lite info. om vad vi gör i klassen just nu:

Matematik: Just nu tränar vi på begreppen "lång" och "kort". Vi jämför saker med varandra och har mätt våra kroppar för att se dess längd.
Svenska: Vi har börjat öva bokstaven O. Vi pratar om saker som börjar på bokstaven, letar efter den bland olika bokstäver och formar den på tavlan. Vi  läser en rimsaga och leker olika språklekar t.ex gubben Röd och gubben Grå.


SO: Vi har tillsammans tagit fram klassregler vi vill ha i klassen och pratat mycket om hur man ska vara mot varandra. 


NO/Bild: Vi fortsätter att jobba med kroppens olika delar och sinnen. Just nu pratar vi om näsan och luktsinnet.

Hemkunskap: Vi har startat upp ett hemkunskapsblock och kommer baka pepparkakor vid några tillfällen innan jul. Den här veckan har vi tillsammans blandat ihop degen.Viktiga datum!
Torsdag 30/11 klockan 9.30 går vi i klassen på julspel på Klockargården. 

Vi påminner om vår julfest 7/12 klockan 17.30. Eleverna får gärna vara klädda till lucia, tomte eller liknade den kvällen om de vill.

Skolavslutningen är i stora matsalen fredag 22/12 kl.8.15-10.00. Taxibilarna går hem kl.10.00 den dagen. För elever med behov av frita öppnar det efter avslutningen 10.00.

Hälsningar från personalen i klass F-1


Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, Framgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar