Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

torsdag 23 november 2017

FA vecka 46

Hej föräldrar!

Vi har haft en bra vecka. Tiden går fort och vi närmar oss slutet på 2017. Barnen blev så lyckliga i tisdags när det snöade, idag smälte det bort men vi hoppas att det kommer ny fin snö (i alla fall lagom till jul).

Vi vill berömma barnen för att de börjar förstå vad de själva kan göra för att få en lugn start på morgonen i förskoleklassen. Det mår alla bra av.


I Bornholm jobbar vi vidare med meningar och ord. Barnen är intresserade och de har lärt sig vad en mening är, dvs. vem och vad någon gör. Vi har börjat jobba med stavelser och barnen använder kaplastavar att "skriva" med samtidigt som de ljudar stavelserna i sina namn.  Efter språklekarna brukar vi avsluta med att jag läser och berättar sagor eller mini-röris, som är ett roligt rörelsepass.

Marie jobbar vidare i matematiken med lika/olika och klassificeringar och sortering. vi har även gjort olika tabeller och diagram för att se vilka frukter och husdjur som var populärast. Barnen är duktiga och de är nyfikna och vill lära sig.

I kompisklassen pratar vi om att visa känslor så att kompisar kan se hur man känner sig inuti kroppen, att ansiktet ändrar sig när man tänker på olika saker, glad , ledsen, arg, trött.

I tema höst har vi avslutat forskningen kring djuren igelkott, björn och ekorre. De har fått redovisa för varandra, det tyckte de var roligt.

Fredagen den 8 december kommer vi att uppmärksamma Nobeldagen. Det innebär att vi dukar fint i vårt klassrum och äter där. Om man vill så får man gärna klä upp sig i finkläder.

Påminnelse!!
Om ni behöver omsorg fyll i tider för jul- och nyårsledigheten som sitter på anslagstavlan utanför klassrummet. Tack!

Vi önskar er en trevlig helg!

Marie & Eva
Skarphagsskolan - Kärlek, Ordning, FramgångInga kommentarer:

Skicka en kommentar