Skarphagsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola, inriktning träningsskola, med undervisning i årskurserna F-6. Vi har ett fritidshem med tre avdelningar. Skolan är belägen i ett lugnt och trivsamt område i sydvästra delen av Norrköping. Med ledorden kärlek, ordning och framgång jobbar vi för att ge alla våra elever en bra start i livet och en god utbildning.

torsdag 12 maj 2016

Grattis Camilla och klass 5 A som fått teknikspanarnas stipendium!


I går fick klass 5 A oväntat besök. Det var Kecke och Daniel från organisationen Teknikföretagen som knackade på och överlämnade ett stipendium till Camilla på 10 000 kronor. Klassen fick även presenter, en solcellsrobot att bygga ihop tillsammans och en regnponcho till var och en. Motiveringen till stipendiet var:

"Camilla visar på en tydlig plan för sin teknikundervisning som vi tror kommer få alla elever att känna mer glädje för teknikämnet. Jättebra att hon fokuserar på flickornas teknikintresse. Hennes ambition, att väcka nyfikenheten och kreativiteten hos eleverna med inspirerande teknikmaterial, tror vi definitivt att hon kommer lyckas med!"
 
Pengarna kommer att användas till att köpa in robotar och material för att delta i tävlingen Future City (vars tema 2016/2017 är "Staden för alla"). Camilla planerar att arbeta ämnesövergripande under året och ha tävlingen som mål.

Grattis Camilla och 5 A!

/Rektor Madeleine

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar